Nieuws

Sony VAIO-laptop? Wacht met Windows 10!

VAIO-gebruikers laten Windows 10 beter nog even links liggen: Sony alarmeert dat de laptops risico lopen op behoorlijke dataschade en vraagt te wachten tot het bedrijf zijn tests heeft kunnen voltooien.

Sony waarschuwt VAIO-gebruikers om de upgrade naar Windows 10 nog niet uit te voeren. Volgens het bedrijf bestaat er een aannemelijk risico dat software of drivers momenteel gecorrumpeerd kunnen worden door het nieuwe besturingssysteem. Het raadt zijn klanten “met aandrang” aan om de overstap naar Windows 10 nog niet te maken.

Het Japanse bedrijf zegt dat het op dit moment bezig is met het testen van Windows 10 op zijn VAIO-laptops, en dat het later in augustus meer informatie zal vrijgeven over de compatibiliteit van zijn producten met Microsofts besturingssysteem. Die info zou dan verschijnen op een ondersteuningspagina op zijn website. Het bedrijf voegt er voor de duidelijkheid aan toe dat het geen drivers zal leveren voor Windows 10, wat erop wijst dat het er voor sommige laptops het wel eens op zou kunnen uitdraaien dat een omschakeling niet mogelijk is.

Volgens Sony zouden de gevolgen van een vroegtijdige upgrade kunnen variëren van defecte hard- of software, computercrashes, bevriezing van het scherm en zelfs fysieke schade aan hardware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business