Nieuws

Modulaire Google smartphone is niet voor dit jaar

Project ARA, de smartphone die je zelf kan bouwen, wordt uitgesteld naar 2016. Schuldige is een lange testfase.

project ara

Google werkt al enkele jaren aan een telefoon die je bij wijze van spreken zelf zou kunnen bouwen, onder de naam Project ARA. Je koopt een exoskelet, alle modules waarmee je het skelet wilt vullen en je hebt de smartphone die perfect aangepast is aan jouw noden en wensen. De modules zouden de onderdelen van een traditionele smartphone opdelen: eentje voor de processor, één voor de camera, enzovoort.

Lange test

Het revolutionaire project ging oorspronkelijk gelanceerd worden in Puerto Rico. Deze markt was voor Google interessant omdat er soepele regels zijn met betrekking tot het importeren van onderdelen, terwijl het eiland toch onder het wekend oog van de Amerikaanse regering staat. Momenteel is het echter zelfs niet meer zeker waar het project voor het eerst van start zal gaan.

Wel is zeker dat de beoogde deadline van januari 2015 niet gehaald werd, en dat de rest van het huidige kalenderjaar ook niet meer lukt. De huidige verwachtingen liggen eerder bij begin 2016. De vertraging valt naar verluidt te wijten aan een testfase die veel langer duurt dan initieel gepland.

3D-keuze

Een tweede reden voor de vertraging ligt bij de aanpassing-naar-keuze van de modules. Google wou er oorspronkelijk voor zorgen dat klanten hun smartphones naar eigen wens konden aanpassen. Dit bleek niet helemaal mogelijk, dus ging de zoekgigant op zoek naar andere opties. De oplossing werd gevonden bij 3D-printers.

Aan de hand van die printers zullen gebruikers nu het uiterlijk van afzonderlijke modules (grotendeels) zelf kunnen kiezen. Het hele proces om de modules naar wens aan te passen zou zo’n vijf minuten duren. Wel worden er voorgemaakte modellen geprepareerd voor zij die zich niet te veel aantrekken van persoonlijke smaak.

Meer foto’s vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business