Nieuws

Microsoft laat nieuwe preview Windows 10 los op testers

Deelnemers aan het Windows Insider programma kunnen vanaf vandaag aan de slag gaan met de eerste preview die Microsoft lanceert sinds het de officiële versie van Windows 10 op de markt bracht.
RoSonic / Shutterstock.com

Microsoft brengt voor het eerst na de officiële lancering van Windows 10 een verse preview uit voor de Fast Ring van zijn Windows Insider programma. Preview 10525 is geschikt voor pc’s en tablets. De versie van Windows 10 die op 29 juli onder consumenten werd verspreid was nummer 10240, die als preview op 15 juli voor Insiders beschikbaar was.

De testversie laat zien dat Microsoft het meent met zijn Windows-as-a-service aanpak waarbij ze het besturingssysteem constant op punt zullen houden. De volgende mijlpaal waar Microsoft naar toewerkt met Windows 10 is een verzameling nieuwe features en patches, bekend onder de naam Threshold 2. Threshold 2 zou in oktober geïmplementeerd worden in het officiële besturingssysteem.

Preview 10525 brengt een nieuwe functie naar Memory Manager: Compression Store voorziet een in-memory collectie van gecomprimeerde pagina’s, waardoor het aandeel van RAM geheugen dat voor elk proces nodig is, naar beneden kan geschroefd worden en Windows 10 sneller kan zijn. Verder heeft Microsoft ook de kleurenopties voor het startmenu, het actiecenter en vensters aangepast.

De preview bevat enkele gekende bugs, zoals het niet werken van de mobiele hotspot. Deelnemers aan het Insider programma hoeven niets speciaals te doen om de testversie binnen te halen, Windows 10 zal bij hen automatisch de update krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business