Nieuws

Vergeet OnePlus: hier komt ZUK

De Chinese producent ZUK brengt in september een smartphone met Cyanogen OS uit, die wel eens de verwachtingen zou kunnen inlossen die voor de OnePlus Two iets te hoog gegrepen bleken.
ZUK Z1

Een geweldige smartphone die de vergelijking met premium toestellen naadloos doorstaat, voor de helft van de normale prijs? Vorige week bleek dat de OnePlus Two die hoge verwachtingen niet volledig kon inlossen op onze redactie. Een van de minpunten was het zelfontworpen besturingssysteem OxygenOS, dat velen als een stap terug zullen ervaren tegenover CyanogenMod, waarop de felgesmaakte debuuttelefoon van OnePlus draaide.

Maar Cyanogen zal dit jaar wel opnieuw zijn opwachting maken via de release van een andere, sterk geprijsde Chinese smartphone: de ZUK Z1. De Chinese start-up ZUK wordt ondersteund door Lenovo, en zal in september zijn toestel op de internationale markt uitbrengen. ZUK bedient zich niet van de uitnodigingsmethode die OnePlus hanteert: het bedrijf liet weten dat het op een week tijd al twee miljoen pre-orders heeft ontvangen voor de ZUK Z1, die het bij de lancering zo vlug mogelijk wil leveren.

Bij de specificaties van de smartphone vinden we onder andere een 5,5 inch Full HD scherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels, 3 GB RAM, 64 GB geheugen, een batterij van 4100 mAh, USB Type-C en een vingerafdrukscanner. De motor van de smartphone is een Qualcomm Snapdragon 801, een al wat oudere processor maar een begrijpelijke keuze in het licht van de problemen die opvolger en huidige standaard 810 veroorzaakt.

En de ZUK Z1 zal dus op Cyanogen OS 12.1 draaien, een besturingssysteem dat zelf op Android Lollipop is gebaseerd. De app-omgeving die Cyanogen zal aanbieden staat nog ter discussie. Er gaan geruchten dat het via Amazons appwinkel zal gaan in plaats van Google Play. De startprijs van de ZUK Z1 is 299 dollar, omgerekend zo’n 259 euro.

cyanogenmobielzukzuk z1

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals