Nieuws

Eerste glimp van Sony’s drone

Sony waagt zich op de dronemarkt en heeft het prototype voorgesteld waarmee het zijn diensten wil aanbieden. Bekijk de drone hier zelf.

Sony drone

Sony heeft het protoype van de drone aan de wereld voorgesteld die zijn joint venture Aerosense zal inzetten. Aerosense is een samenwerking tussen Sony en het Japanse robotbedrijf ZMP, en gaat dronediensten aan klanten aanbieden vanaf volgend jaar.

Het Sony prototype is ontworpen als een vliegtuig, maar stijgt en landt verticaal, zoals de meeste drones. Het toestel kan voorwerpen tot 10 kg zwaar vervoeren, en zal voor meer dan twee uur aan een maximumsnelheid van 170 km/u vliegen. Het is niet de bedoeling dat Sony de drones gaat verkopen. Aerosense richt zich puur op het voorzien van services, waarbij de toestellen vooral ingezet zullen worden bij inspecties, observaties en metingen.

ZMP, het bedrijf waarmee Sony onlangs een partnership aankondigde, is gespecialiseerd in autopiloot technologie. Beide bedrijven wagen zich samen op een nieuwe markt met Aerosense.

In de onderstaande video kan u de vliegkunsten van Sony’s drone zelf bewonderen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business