Nieuws

Uber ontplooit nieuw zelfrijdende auto-project

Uber gaat samenwerken met de universiteit van Arizona om optische software voor zelfrijdende auto's op punt te stellen.

Ritdienst Uber gaat samenwerken met de Amerikaanse universiteit van Arizona vanwege een nieuw project rond zelfrijdende auto’s. Het samenwerkingsproject zal zich concentreren op het bouwen van de software die noodzakelijk is om omgevingen optisch in kaart te brengen en zelfrijdende auto’s veilig op de baan te sturen.

Het nieuws lekte via een mail die naar universiteitsmedewerkers was verstuurd, en Uber heeft het bericht ondertussen ook officieel bevestigd. In een verklaring stelt het bedrijf dat het “op de universiteit samen zal werken met enkele wereldexperts in lensontwerp om de beelden te verbeteren die we opnemen en gebruiken voor onze kaartdiensten en veiligheidsinstrumenten.” In ruil voor de Amerikaanse knowhow doneert Uber 25.000 dollar aan de afdeling voor optische wetenschappen van de academische instelling.

De ritdienst liet ook meteen weten dat het Tucson, thuisstad van de universiteit van Arizona, heeft uitverkoren om zijn kaartensoftware uit te testen op de baan, via auto’s die met de technologie zijn uitgerust.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business