Nieuws

Ex-CEO Apple brengt eigen smartphonelijn uit

Met de Obi Worldphone wil ex-Apple leider John Sculley een gat in de markt opvullen met het bekende recept van zijn vorige werkgever.

Voormalige werknemers van smartphonebedrijven die nadien zelf met een eigen lijn op de proppen komen: uniek is het niet. Kijk maar naar Kazam. John Sculley, in een vorig leven Chief Executive Officer van Apple, richtte samen met partner Robert Brunner het merk Obi Worldphone op.

Met die achtergrond zal het je waarschijnlijk niet veel verbazen wat het unique selling point van de Obi is: design. Sculley en Brunner zagen een gat in de markt in het midden- en budgetsegment voor smartphones met een opvallende vormgeving. De nieuwe Obi Worldphone SF1 en SJ1.5 zullen verkocht worden aan een startprijs onder de 200 dollar. iOs zal je er niet op vinden, wel een afgeslankte versie van Android.

De slimme telefoons liggen in oktober in de rekken, maar naar alle waarschijnlijkheid niet bij ons. Zoals de merknaam al doet vermoeden, denken de makers kosmopolitisch: opkomende markten in Azië, Afrika en het Midden-Oosten zijn de doelgroep van de Obi Worldphone.

Obi Worldphone SF1

De SF1 is het middensegment model en kan een 5 inch-scherm van 1080p voorleggen met Gorilla glass-bescherming, binnenin zit een Snapdragon 615 processor en een 3000 mAH batterij. Het toestel is te kopen in een 2 GB RAM/16 GB geheugen en een 3 GB RAM/32 GB geheugen variant, voor die eerste leg je 199 dollar op tafel, de tweede kost je 50 dollar meer.

Het budgetmodel SJ1.5 komt in verschillende kleuren en een asymmetrisch design waarbij de telefoon aan de bovenkant rechte en onderaan gekromde hoeken heeft. Hier heeft Obi Worldphone ervoor gekozen om een Mediatek MT6580 processor te gebruiken in combinatie met 1 GB RAM en 16 GB geheugen. Het 5 inch-scherm heeft een lagere 1280 x 720 pixelresolutie en ondersteunt geen 4G. Je tikt deze telefoon op de kop voor 129 dollar.

ObiWorldphone SJ1.5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business