Nieuws

Gigaset betreedt smartphonemarkt met zwaar geschut

Onder de noemer Gigaset ME brengt de vaste telefoonexpert drie smartphones op de markt met de nodige spierballen.

Gigaset heeft vlak voor de opening van de IFA-consumentenbeurs in Berlijn zijn duivels ontbonden. Ze zijn met voorsprong Europees marktleider op vlak van vaste telefonie, maar iedereen weet dat in die markt allesbehalve groei zit. Gigaset moet iets anders proberen. Vorig jaar hebben ze nog twee premium tablets gelanceerd, maar daar wordt met geen woord niet meer over gerept. Hun nieuwe focus is: smartphones, meer specifiek de premiummarkt aan een sterke prijs.

Gigaset ME Pure

Ze betreden de smartphonemarkt met drie verschillende toestellen onder de noemer Gigaset ME. Allereerst is er het instapmodel, de Gigaset ME Pure. Die moet het doen met een Snapdragon 615 en 2 GB DDR3 RAM. Het 5 inch full hd-scherm is goed voor een pixeldensiteit van 443 ppi. Achteraan vinden we een 13 megapixelcamera die behoorlijk snel kan autofocussen. De camera vooraan is deftig: 8 megapixel met een 120° breedhoeklens.

Het toestel krijgt een vingerafdruksensor mee die aan de achterkant zit en een behoorlijk flinke batterij van 3.320 mAh. Vooral dat laatste zien we zelden in een 5 inch smartphone en is wat ons betreft welgekomen. Hij krijgt standaard 16 GB opslag.

Gigaset ME

De Gigaset ME is een toptoestel met al de nieuwste specificaties, zonder een te groot scherm. Hij krijgt een Snapdragon 810 aan boord en een 5 inch full hd-scherm. 3GB DDR4 RAM moet ervoor zorgen dat alles vlot blijft draaien in combinatie met 32 GB opslag. Er zit een degelijke 16 megapixelcamera achteraan met optische beeldstabilisatie, vooraan vinden we dezelfde selfiecamera als de Gigaset ME Pure. Helaas is de batterij hier kleiner: 3.000 mAh.

Gigaset ME Pro

Het vlaggenschip is zonder twijfel de Gigaset ME Pro, een flink 5,5 inchtoestel (full hd-resolutie) met identiek dezelfde specificaties aan boord als de Gigaset ME. Het enige waar de ME Pro nog beter op scoort, is de 20 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Afwachten of die ook betere foto’s neemt, want meer megapixels is daarvoor geen garantie. De batterij is een flinke 4.000 mAh, een verademing vergeleken met de concurrentie.

Wat hebben ze allemaal gelijkaardig aan boord? Het zijn duosim-toestellen, maar één simslot kan ook als geheugenkaartslot dienen. Alle drie de toestellen maken gebruik van usb type c en ondersteunen de Qualcomm Quickcharge technologie. Gigaset hamert erop dat hun toestellen uitstekend zijn voor hifi-puristen dankzij een Dirac en CSR bluetooth. Onze hands-on periode was hiervoor te kort om echt goed te kunnen oordelen.

Elk toestel krijgt ook een bewegingssensor aan boord, een hartslagmeter en zelfs een UV-sensor. Gigaset heeft duidelijk gekeken naar de Samsung Galaxy S5 van vorig jaar.

Prijzen

Al bij al stevig spierballengerol van Gigaset, ook al hadden we liever de iets minder warme Snapdragon 808 gezien in plaats van de snikhete Snapdragon 810 van Qualcomm bij de twee toptoestellen. De drie smartphones zijn beschikbaar in de herfst van dit jaar, een duidelijkere datum kregen we niet. Elk toestel is in zwart of wit verkrijgbaar. Tot slot de prijzen: ME Pure (349 euro), ME (469 euro) en ME Pro (549 euro).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business