Apple

Het gerucht doet al langer de ronde dat Apple aan een autonome wagen werkt. Met deze nieuwe werving van topingenieurs leggen ze alle troeven op tafel.

Apple

Dat Apple aan een autonome auto werkt is al lang geen geheim meer. De technologiereus werft al jaren talenten binnen de auto-industrie aan, maar dat was toen vooral om Apple Carplay klaar te stomen voor alle grote autofabrikanten. Nu Carplay gelanceerd is, blijft Apple steeds meer belangrijke pionen in de autowereld werven.

Tesla ingenieurs

Vandaag rolt het bericht binnen dat Tesla opnieuw een paar topingenieurs kwijt is aan Apple. We gaan er al langer van uit dat de Apple auto elektrisch zou worden, want vooral Tesla moet een hele hoop ingenieurs aan Apple laten. Daarnaast vertellen verschillende bronnen dat Apple ook bij Texas Instruments en General Motors, meer specifiek Ford, is gaan winkelen voor personeel.

Apple heeft in het openbaar al meermaals met BMW geflirt en bewondering geuit over het carbon chassis en ontwerp van de BMW i3. Half augustus ging er ook het rapport de ronde dat ze op zoek waren naar een ruime testplaats om autonome wagens te laten rijden. Hun oog is gevallen op het GoMentum Station, een populaire plaats waar andere merken ook testen.

cnws-0411

Apple ingenieur Frank Fearon vertelde ook nog dit aan The Guardian: “We zouden graag de agenda inzien van de testbaan om te weten wanneer het past om de baan te gebruiken.”

Project Titan

Binnen Apple wordt de autonome wagen wel eens Project Titan genoemd. Een autonome wagen is zeker nog niet voor morgen, maar het spreekt voor zich dat Apple niets aan het toeval wil overlaten. Tesla was de eerste Amerikaanse automaker sinds Chrysler die commercieel kon doorbreken wereldwijd. Misschien kan Apple dat ook de komende jaren? Het mag alleszins veel concurrentie verwachten van Google, dat al jaren aan autonome auto’s sleutelt en tientallen modellen nu al laat rondrijden in Amerikaanse steden in plaats van op testbanen.