Nieuws

Asus introduceert geschifte watergekoelde gamelaptop

Gaming laptops lopen tegen een plafond aan qua prestaties door de beperkte ruimte. De oplossing van Asus? Een waterkoeling docking station.

Een laptop kan nu eenmaal niet zo groot zijn als een desktop. Daarom zal een laptop nooit zo snel kunnen presteren, maar daar wil Asus iets aan doen. De gloednieuwe ROG GX700 is de allereerste laptop met waterkoeling. Het spreekt voor zich dat die waterkoeling niet past in de laptop. Asus maakt gebruik van een docking station, waar de wateraansluitingen naadloos passen in de achterkant van de laptop.

Asus heeft nog maar weinig details gelost rond de laptop, maar het staat al vast dat er een Intel Core i7 K-processor in zal zitten en een Nvidia GTX-kaart. Specifieker wilden ze nog niet gaan, daarvoor moeten we nog wachten tot het eindejaar.

Het spreekt voor zich dat Asus de chips zal moeten programmeren in twee verschillende configuraties: met of zonder docking. Hoe ze dat willen aanpakken is niet bekend, maar we zijn wel benieuwd wat de resultaten zullen zijn van dit bijzonder monster.

Tegelijk met deze teaser kondigt Asus ook aan dat heel hun ROG-line-up een opfrisbeurt krijgt. Het zwart/rood verdwijnt, in de plaats komt titanium/oranje. Discretie is uit den boze met hun gaming hardware, iets waar het de massa volgt van extravagante ontwerpen voor gamers.

Prijs of beschikbaarheid is nog niet bekend van de ROG GX700. Van zodra we meer details kennen later dit jaar, lees je dat op ZDNet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business