Nieuws

Nieuwe Huawei Mate S wil van jou een touch-tovenaar maken

Huawei lanceert een nieuw vlaggenschip dat erop gericht is zo veel mogelijk trucs onder je vingers te steken. Force Touch technologie moet hier een nieuwe dimensie aan toevoegen.

Huawei lanceert een nieuw vlaggenschip: de Huawei Mate S. Dat kondigde het bedrijf aan op technologiebeurs IFA in Berlijn. Opvallendste kenmerk van het toestel: Force Touch technologie.

Sinaasappels wegen

Daarmee kaapt het Chinese bedrijf een primeur weg voor de neus van concurrent Apple, wiens volgende nog niet officieel aangekondigde iPhone ook de splinternieuwe functie zal bevatten. Force Touch kan de hoeveelheid druk die je zet op het scherm meten, waardoor nieuwe handelingen mogelijk worden. Denk daarbij aan het inzoomen op een bepaald deel van een foto of previews bekijken van foto’s als je met je vinger over het scherm glijdt. Of (kleine) objecten wegen met je smartphone, zoals het bedrijf demonstreerde met een sinaasappel.

Maar er zit wel een addertje onder het gras: de technologie zal enkel beschikbaar zijn in het duurste model van de Mate S, waarop momenteel nog geen prijs is geplakt, maar dat zonder twijfel boven de 700 euro zal uitkomen.

Huawei zet bij de Mate S in op innovatieve aanraakfuncties. Naast Force Touch hebben de Fingerprint Sense en de Knuckle Sense die je al in de Huawei P8 vond een level-up gekregen. Fingerprint Sense is een knop achteraan die als vingerafdrukscanner dienst doet en waarmee je tegelijkertijd op de smartphone kan navigeren en handelingen kan uitvoeren, zoals een oproep opnemen of een selfie nemen, zonder het scherm aan te raken. Met Knuckle Sense kon je acties uitvoeren met je knokkel, en dat is nu uitgebreid. Zo kan je bijvoorbeeld door het traceren van een letter op je scherm bepaalde apps vinden of starten.

De Huawei Mate S ontleed

Het toestel heeft een gekromd metalen body, op zijn dikst 7,2 mm en aan de randen 2,65 mm, met de laatste generatie 2,5D Gorilla Glass. Het amoled scherm meet 5,5 inch en kan een resolutie van 401 PPI Full-HD voorleggen. Binnenin zit Huawei’s eigen Hisilicon Kirin 935 en 3 GB RAM.

Cameragewijs vinden we dezelfde megapixels terug die ook de Huawei P8 bevat: 13 MP achteraan, 8 MP vooraan, met optische stabilisator. De Mate S zal ook een nieuwe fotomodus bezitten die professionele camera’s naar de kroon moet steken. De batterij levert een stevige 2700 mAh. Huawei belooft verder supersnelle oplaadmogelijkheden, twee keer zo snel als de toekomstige iPhone 6S Plus.

Huawei Mate S zal in vier kleuren en drie modellen op de markt worden gebracht: standaard (32 GB geheugen, grijs/champagne), premium (64 GB, roos/goud), en het Force Touch model met 128 GB. Uitbreiding met een MicroSD is ook mogelijk. Het toestel is vanaf 15 september voor te bestellen. Je betaalt 649 euro voor het instapmodel en 699 voor de premiumversie. Zoals hierboven al vermeld, is het prijskaartje van het Force Touch model nog niet vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business