Nieuws

Ook Lenovo wil gamers verleiden met straffe nieuwe hardwarereeks

Chinese producent Lenovo lonkt net als Asus en Acer naar het gamerpubliek met nieuwe laptops en desktops gericht op waanzinnige prestaties.

Chinese hardwaremaker Lenovo werpt zich voluit op de niche van gaming pc’s. Wie het IFA-nieuws een beetje gevolgd heeft, weet dat verschillende producenten dit jaar dingen naar de hand en de portefeuille van de gamer.

Het bedrijf levert al enkele jaren pc’s gericht op gamers, met bijvoorbeeld de Medion Erazer computers die je ook in de Aldi kan kopen. Die toestellen waren echter nooit het neusje van de zalm. Lenovo heeft zijn ambities opgeschroefd. De IdeaPad Y700 en de IdeaCentre Y700 en Y900 kunnen rekenen op de laatste generatie Intel en AMD processors, 4K touchscreen, Intel Realsense 3D technologie en tot 16 GB RAM. Grafische kaarten en geheugen zijn naar smaak aan te passen. De rode accenten in het design moeten de Y-reeks onderscheiden van zijn meer alledaagse variant. De toestellen zullen in november beschikbaar zijn, de Y700 desk- en laptop starten vanaf 999 euro, de IdeaCentre Y900 desktop op 1499 euro.

Verder lanceert Lenovo ook voor Medion twee nieuwe Erazers die de prestaties van de reeks flink naar omhoog trekken: de X7841 en de X7843, die beiden een Intel i7 Core Skylake processor zullen bevatten.

Tot slot kondigt het bedrijf ook aan dat het bijhorende accessoires gaat leveren voor zijn Y-lijn: headsets, muizen, toetsenborden, laptoprugzak en muismatjes, allemaal ontworpen met de gamer in gedachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business