Nieuws

Uber blijft België schofferen met professionele UberX in Brussel

Vandaag heeft Uber aan zijn klanten de nieuwe professionele UberX-optie aangekondigd met professionele bestuurders. Zonder toestemming van België.

 

Uber heeft vandaag naar al zijn klanten een mail uitgestuurd met het nieuws dat professionele partner UberX voortaan ook beschikbaar is in Brussel. Hiermee kan je comfortabel naar je business meeting rijden, via dezelfde Uber app die je nu al kan gebruiken.

UberX bestuurders zijn over de hele lijn legaal goedgekeurd: ze hebben een private autolicentie om mensen te vervoeren en ze hebben een commerciële verzekering. Volgens Uber hebben ze alle UberX-rijders grondig gescreend en documenten gecheckt, inclusief hun BTW-registratie.

UberX is iets duurder dan de klassieke UberPOP, maar in ruil krijg je ook een mooiere wagen toegestuurd en wacht er een flesje water aan boord. Uber zegt dat de eerste dagen behoorlijk druk kunnen zijn voor alle UberX-wagens, en dat gebruikers regelmatig hun app moeten refreshen na enkele minuten.

Afwachten hoe België gaat reageren op deze nieuwe zet, ook al lijkt ons deze keuze veel legaler dan UberPOP die ondertussen al meer dan een jaar actief is in Brussel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business