Een slim alarmsysteem heeft meestal een instapvriendelijke prijs, maar er hangt wel een abonnement aan vast. Honeywell gooit dat concept overboord met Le Sucre.

Advertentie

honeywell lesucre

Honeywell is absolute marktleider met meer dan 150 miljoen alarminstallaties in huizen op dit moment. Dat zijn duizelingwekkende cijfers waar we niet eerder bij stilstonden, maar alarmsystemen zijn ook niet echt toestellen waar merken bij opvallen. Na de slimme Evohome verwarmingsmodule die je ruimte in verschillende zones verdeelt en via een app laat bedienen, wil Honeywell je thuis slimmer maken.

Het Le Sucre alarmsysteem heeft alles wat een klassiek alarmsysteem heeft: deurcontact, glasbreukdetector, bewegingsdetector (incl. camera), slim stopcontact, sirene en watermeter. Het systeem ondersteunt een klassiek klavier waar je door middel van numerieke toetsen je toegangscode ingeeft, of je werkt met NFC-badges via een andere module. Het basisstation bevat een simkaart en een backupbatterij van 10 uur. Mocht de stroom uitvallen, dan krijg je nog steeds meldingen door.

honeywell lesucre

Slimme app

De NFC-lezer alsook het klassieke klavier bevatten een sirene, maar wie dat niet genoeg vindt, kan een extra sterke sirene in huis plaatsen. Een buitensirene biedt Honeywell niet aan, omdat daar volgens hen meer montage bij komt kijken. In principe kan iedereen het Le Sucre-systeem handig zelf thuis installeren, maar voor wie het niet durft, kan je ook altijd een installateur inschakelen.

Een slim alarmsysteem is niets zonder app. Honeywell gebruikt dezelfde app als voor Evohome, waardoor je beide systemen ook samen kan laten werken. Schakel je bijvoorbeeld het alarm in? Dan schakelt Evohome automatisch de verwarming uit omdat er niemand meer aanwezig is in de woning.

honeywell lesucre

Wel/niet betalen

De app neemt ook hoogtepunten op van de bewegingsmelder met camera. Wanneer er beweging is, krijg je dat onmiddellijk te zien op je smartphone, inclusief melding. Het straffe is dat Honeywell voor deze functie geen maandelijks abonnement vraagt. Net die functie is een reden voor zowat alle andere fabrikanten zoals Egardia en Nest Cam om munt te slaan uit een beveiligingsinstallatie.

Honeywell Le Sucre komt in november uit. Een exacte lanceringsprijs is er nog niet, maar ze mikken voorlopig op 399 euro voor een voorlopig ongedefinieerd basispakket. En de simkaart in het toestel? De bedoeling is dat je pas na twee jaar een jaarlijks bedrag betaalt voor de connectiviteit. Voorlopig wordt er 23 euro per jaar gesuggereerd, een heel faire prijs, maar dat idee kan in de toekomst nog veranderen.