Nieuws

Microsoft legt ondersteuning stil voor Lumia foto-apps

Verschillende Lumia-apps voor foto en camera zijn sinds enkele dagen niet meer te downloaden. Microsoft heeft bekend gemaakt dat het voor Windows Phone 8.1 de stekker trekt uit de ondersteuning.

Microsoft heeft de stopzetting van ondersteuning aangekondigd voor een reeks camera-gerelateerde apps op zijn Lumia smartphones met Windows Phone 8.1. Het onderhoud van de apps zal in fases afgebroken worden.

lumia 640

De reden voor de geplande stopzetting is nodig, volgens het blogbericht van het bedrijf, om de functionaliteit van vele van die programma’s te integreren in de toekomstige Windows 10 camera- en foto-apps. De getroffen applicaties omvatten onder andere Lumia Storyteller, Lumia Beamer en Photobeamer, Lumia Refocus, Lumia Panorama en Video Uploader.

Sinds vorige week vrijdag zijn deze niet meer beschikbaar in de Windows Phone store. Gebruikers die de programma’s al geïnstalleerd hadden, behouden deze. Na 30 oktober kapt Microsoft ondersteuning af voor Storyteller, Beamer, Photobeamer en Refocus. Panorama en Video Uploader blijven werken, maar zullen geen updates meer ontvangen na die datum.

“Hoewel we niet kunnen beloven dat een specifieke functie zeker terug zal komen, zetten we ons voor de volle 100 procent in om een geweldige foto- en camera-ervaring te leveren met Windows op alle toestellen,” stelt Microsoft.

Windows 10 Mobile zit op dit moment nog in de testfase. Een officiële lanceringsdatum van het besturingssysteem is nog niet vrijgegeven, maar bronnen binnen het bedrijf zeggen dat Microsoft mikt om het dit najaar nog uit te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business