Nieuws

Philips presenteert 4K TV die op volledige muur projecteert

Een 65 inch 4K toestel gewapend met 10 projectoren moet een vernieuwende kijkervaring loslaten op de wereld, als het van Philips afhangt.

Tien pico-projectoren ingewerkt in het scherm van een 65 inch 4K TV moeten een meeslepende kijkervaring leveren die de hele kamer onderdompelt. Philips onthulde een prototype op technologiebeurs IFA in Berlijn.

Ambilight Projectie, zoals de techniek heet, zorgt niet voor een precieze uitvergroting van het beeld dat je op de TV ziet maar genereert eerder sfeerverlichting in dezelfde kleurcontouren. Luister je naar muziek via de televisie, dan zal het geprojecteerde beeld zich aanpassen aan de dynamiek van het geluid. De projectie laten samenwerken met de slimme lampen uit Philips’ Hue assortiment behoort ook tot de mogelijkheden.

De technologie achter de TV projectie is niet nieuw, die vertoonde het Nederlandse bedrijf vorige jaar al op de beurs. Het bedrijf pakt het nu groter aan, met een uit de kluiten gewassen Ambilux 4K TV die later dit jaar op de markt komt. Het prijskaartje van het toestel is nog niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business