Nieuws

Raspberry Pi krijgt officieel aanraakscherm

De Raspberry Pi Foundation heeft de sluier gelicht van een officieel 7 inch aanraakscherm voor de minicomputer.

Na lang wachten is er eindelijk een officieel aanraakscherm voor de Raspberry Pi beschikbaar. Dat meldt de Raspberry Pi Foundation in een blogpost.

Het scherm was twee jaar in ontwikkeling en wordt geproduceerd door het Britse Inelco Hunter. De eerste versie vereist nog een beetje assemblage, maar in de toekomst zal naar verluidt ook een meer kant-en-klare oplossing beschikbaar zijn.

Het aanraakscherm heeft een schermformaat van 7 inch en laat Raspberry Pi-liefhebbers toe om hun minicomputertje om te bouwen tot een kleine tablet of bedieningspaneel voor bijvoorbeeld huisautomatisering. De resolutie bedraagt 800×480 pixels en het gaat om een 24-bit kleurenscherm.

Het paneel wordt aangesloten op de Raspberry Pi via de DSI-poort en beschikt over een aparte printplaat langswaar de stroomvoorziening wordt geregeld. Het scherm is compatibel met de Raspberry Pi 2 Model B en Raspberry Pi Model B+ en Model A+. Technisch gezien kan het paneel ook op een Raspberry Pi Model A of Model B worden aangesloten, maar de montagegaten komen niet overeen, waardoor het scherm niet aan de printplaat kan worden vastgemaakt.

Aanvankelijk had het scherm al veel eerder op de markt moeten verschijnen, maar de Raspberry Pi Foundation citeert “een aantal problemen en andere producten die onze aandacht opeisten” als reden voor de vertraging.

Het 7 inch aanraakscherm voor de Raspberry Pi is beschikbaar in verschillende kleuren  en kan nu reeds op de kop worden getikt bij Swag voor een prijs van 48 pond, ofwel ongeveer 66 euro. Het schermpaneel zal vanaf later deze week ook via andere resellers te verkrijgen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business