Nieuws

LG’s 111 inch 4K-tv heeft scherm langs twee kanten

LG heeft op IFA een wel heel unieke televisie getoond. 111 inch, 4K, OLED en een scherm langs beide kanten.

De meest opwindende technologieën in de schermenwereld zijn OLED en 4K. Combineer de twee, en je hebt een fantastisch, hogeresolutiescherm op ieder formaat. LG vond dat niet genoeg. Daarom ontwikkelden ze een dubbelzijdige 4K OLED TV. Nog niet onder de indruk? Ze maakten hem 111 inch groot.

Het enorme, en vooral unieke scherm werd getoond op IFA in Berlijn vorige week. LG maakte het scherm door drie 65 inch OLED-panelen te combineren, terwijl het scherm slechts een paar millimeters dik is. Een kleiner dubbelzijdig scherm werd ook gepresenteerd met een dikte van slechts 5,3 millimeter.

Je zou niet verwachten dat de dubbelzijdige schermen snel in huiskamers verschijnen. Maar in een meer publieke omgeving heb je vast wel eens twee schermen met de ruggen tegen elkaar gemonteerd zien hangen of staan. De commerciële gebruiksopties zijn duidelijk, en uiteindelijk zou de technologie wel eens een goedkopere oplossing kunnen zijn dan de aanschaf van twee schermen. Voor nu zal het scherm nog een klein fortuin kosten, voornamelijk omdat massaproductie niet echt een optie is.

Een scherm dat wel interessant kan zijn voor de consument is LG’s stickerscherm waar we eerder over schreven. Dit 55 inch paneel werd ook op IFA getoond, is slechts 1 mm dik (0,97 mm om precies te zijn), en heeft een magnetische achterkant die het in staat stelt aan de muur geplakt te worden. Dit scherm is daarnaast flexibel, wat betekent dat je hem als een sticker aan de muur kan plakken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business