Nieuws

Apple Watch OS 2 gaat doktertje spelen

Apple is trots op zijn Watch. Zo trots dat het de eerste plaats kreeg in zijn Keynote vanavond. Het OS 2 komt uit op 16 september.

Op zijn conferentie heeft Apple vandaag de nieuwste upgrade voor zijn Apple Watch voorgesteld. Tim Cook vond het een goed idee om meteen te beginnen met het kleinood. Hij gaf het woord dan ook meteen door. Opvallendste nieuws voor onze regio: de Watch komt nog niet meteen naar België. het OS 2 zal wel beschikbaar worden voor huidige eigenaars vanaf 16 september.

Naast nieuwe watchfaces, nieuwe kleuren voor de bandjes en voor de huidige modellen, werd opvallend veel tijd gespendeerd aan apps. Er zijn momenteel reeds 10.000 apps beschikbaar, en aan één specifieke app werd veel aandacht geschonken: Airstrip.

Dokter, dokter!

Met die app kunnen dokters hun patiënten op een snelle en makkelijke manier opvolgen. Het voorbeeld werd gegeven van een patiënt die arriveerde op de ziekenafdeling en meteen een sensor kreeg aangemeten. De gegevens werden meteen doorgestuurd naar de Watch van de dokter. Die kreeg hartslag, bloeddruk en dergelijke meer te zien.

Ook privacy zou geen probleem vormen hier, omdat het horloge enkel de gevoelige informatie weergeeft als de geregistreerde dokter het horloge draagt. Daarnaast toonden ze een voorbeeld van een zwangere vrouw die met een sensor van thuis uit een rapportje kon doorsturen naar de dienstdoende dokter. Die kan dan meteen laten weten dat alles wel degelijk in orde is. Of de dokters hun tijd hier willen aan geven, moet de tijd uitwijzen.

Facebook Messenger

Ook komt Facebook Messenger naar de Watch. Dankzij microfoon zal het mogelijk zijn om gesprekken te voeren zonder dat je een iPhone uit je broekzak moet halen. Of er Nederlandse ondersteuning voor zal zijn, is niet duidelijk.

Kijk eens naar de toekomst

Voor zijn OS 2 heeft Apple tevens goed gekeken naar wat momenteel wel eens de grootste concurrent zou kunnen zijn op smartwatchgebied: de Pebble Time. Wat dat andere horloge al kon, kan de Watch nu ook: afspraken in de toekomst weergeven. Door aan de ‘digital crown’ te draaien, kan je zien wat er op je agenda staat, en wat het weer zal zijn.

Klanten zijn tevreden, Apple ook

Bij Apple lijken ze nog steeds erg zeker van hun stuk. Tegenvallende verkoopscijfers lijken hen niet te deren. In de plaats daarvan, pakten ze uit met een klantentevredenheid van 97 procent. Een bron voor dat cijfer kregen we helaas niet te zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business