Nieuws

Wonen op Mars? Eerst even een atoombom gooien

Elon Musk beweert dat de snelste manier om Mars leefbaar te maken, het gooien van een nucleaire bom is.

De oprichter van Tesla, SpaceX en binnenkort misschien ook van een nieuw echelon superschurken, is altijd goed voor een stevige quote. Zijn laatste nieuwe in dat rijtje gaat over het bewoonbaar wonen van Mars. In The Late Show lichtte hij die mening toe aan presentator Stephen Colbert.

Het gesprek kabbelt rustig van onderwerp tot onderwerp; hoezeer Musk wel niet lijkt op Tony Stark, of hij zichzelf ziet als iemand die de wereld kan redden en of hij zichzelf zou indelen in de categorie superheld, of superschurk. Wanneer het gesprek op Mars komt, laat Musk zich gaan. Colbert vraagt hem of mensen daar ooit buiten doorzichtige koepels zullen kunnen leven, naar het beeld dat we kennen uit sciencefictionfilms.

Musk antwoordt volmondig ja, indien we Mars voldoende kunnen opwarmen om een leefbare atmosfeer te creëren. Hij heeft daarvoor een trage en een snelle methode in gedachten. Uiteraard vraagt Colbert meteen wat de snelle oplossing is. Het antwoord van Musk: nucleaire bommen gooien op de polen.

De race naar een mensenkolonie op Mars is ondertussen al een tijdje aan de gang. Naast SpaceX en NASA dingt ook Mars One mee naar die eer. De kans dat het voor morgen is, is natuurlijk onbestaande. De kans dat er effectief leven een mogelijkheid zal worden, is nog kleiner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business