Nieuws

Dell gaat strijd aan met Surface Pro en iPad Pro

Toshiba, Lenovo, Apple, Microsoft en nu ook Dell: de professionele tabletmarkt wordt het volgende grote slagveld.

Microsofts Surface-tablets werden enkele jaren geleden nog op hoongelach onthaald, vandaag komt de ene na de andere concurrent met een alternatief voor de dag. Het heeft hen enkele jaren gekost, maar uiteindelijk lijkt Microsoft deze strijd toch te gaan winnen, nog voor hij gestreden is. Apple komt dan wel met een stevige concurrent, vernieuwen doet de gigant uit Cupertino al lang niet meer.

Elke concurrent van Apple ziet zich genoodzaakt om onderdak te zoeken bij Windows 10. Qua hardware krijgt Microsoft dan wel concurrentie van grote spelers als Toshiba, Lenovo en Dell, op basis van software zal de ruitenspecialist alleszins de overwinning mogen claimen.

Aanraakgevoelig slagveld

Dell is zoals gezegd de laatste nieuwe toetreder in wat nu al het volgende grote slagveld voor volgend jaar lijkt te gaan worden: professionele tablets. De fabrikanten richten zich daarmee op de markt waar het geld zit. Dell wil meteen opvallen, en haalt daarvoor de trukendoos boven.

Een eerste opvallende toets vinden we bij het scherm: dat zal een stevig 4K-scherm gaan worden. De schermresolutie zou met 3840 bij 2160 pixels het scherm van de Surface Pro volledig in de schaduw zetten. Dell lijkt zich naast een professionele omgeving dus ook te richten op entertainmentgegadigden. De batterij zou naar verluidt ruim de 10 uur halen.

Ook deze tablet zal komen met de trend die Microsoft drie jaar geleden reeds startte: een magnetische smartcover met toetsenbord. De kickstand maakt hier eveneens zijn opwachting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business