Nieuws

Porsche snelt Tesla voorbij met nieuwe elektrische wagen

Porsche heeft in Frankfurt de elektrische Porsche "Mission E" onthuld, een model dat de directe concurrentie aangaat met de Tesla Model S en in een kwartier zijn accu oplaadt.

Autobouwer Porsche heeft een elektrische wagen onthuld die de Tesla Model S het vuur aan de schenen kan leggen, en daarbij in een kwartiertje opgeladen kan zijn. De Porsche “Mission E” is een sedan die van nul tot 100 km kan optrekken binnen 3,5 seconde. De actieradius van de wagen is 500 km, die ook af te leggen is als de bestuurder “sportief” rijdt volgens Porsche. Het presenteerde de Mission E op het autosalon van Frankfurt.

Met zijn krachtige versnelling klopt de Mission E in eigen huis de iconische Porsche 911, die de 100 km pas haalt na 4,2 seconden. Maar de meest opmerkelijke claim is ongetwijfeld de gezwinde oplaadtijd: de accu zou na 15 minuten voor 80 procent gevuld zijn, met dank aan een 800-volt systeem. Bij Tesla haal je dezelfde cijfers na een halfuur als de wagen aan een supercharger ligt.

Verder zou de Mission E een topsnelheid halen van 250 km/u. Het design is futuristisch, maar heeft de typische Porsche-flair. In het onderstaande filmpje kan je de nieuwe elektrische Porsche vanuit alle hoeken bewonderen.

https://www.youtube.com/watch?v=HdYg2EPMKiI

Blijf je graag op de hoogte van de recentste ontwikkelingen rond connected cars, van elektrische auto’s tot zelfrijdende wagens? Schrijf je dan nu in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang binnenkort het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business