Nieuws

Blokkeer advertenties in iOS 9

Met de opmars van advertenties neemt de vraag naar internetfilters sterk toe. Apple heeft daarom ontwikkelaars de kans gegeven dergelijke filters te ontwerpen voor mobiele Safari.

Online advertenties, ze worden niet door iedereen met open armen ontvangen. Velen onder ons hebben zijn browser dan ook voorzien van een internetfilter die deze advertenties blokkeren. Tot voor kort was dit jammer genoeg niet mogelijk voor mobiele Safari. Met de uitrol van iOS 9 heeft Apple hier echter een einde aan gemaakt. Voortaan kunnen ontwikkelaars naar believen filters voor mobiele Safari ontwerpen en verschillende van deze apps zijn al te verkrijgen via de App Store.

Aan de slag

Nadat je de app hebt gedownload die het dichtst bij jouw wensen aansluit, dien je deze aan te zetten op zowel iOS- als app-niveau alvorens deze zal werken. Ga hiervoor naar het instellingenmenu van iOS en kies Safari. Kies daarna ‘Content Blockers’ en zet de schakelaar naast de desbetreffende app aan. Als laatste dien je nog in de app zelf te gaan om deze aan te zetten. Naar gelang welke app je hebt gekozen, zal je de app meteen kunnen aanzetten, of eerst nog enkele instellingen moeten aanpassen.

Na het aanzetten van een internetfilter kan het zijn dat bepaalde websites niet langer werken. In plaats van vorige stappen te herhalen om de app volledig uit te schakelen, kan je op zo’n moment lang op het refresh-icoon in de adresbalk duwen. Er zal een pop-upvenster verschijnen die je in staat zal stellen de pagina te vernieuwen met alle filters geblokkeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business