Nieuws

Patentoorlog Apple en Samsung woedt voort

Apple heeft wederom een kleine veldslag gewonnen in zijn patentoorlog tegen Samsung. Het einde van de strijd is echter nog lang niet in zicht.

De eerste aanklacht van Apple tegen Samsung dateert al van 2011. Hierbij beschuldigde Apple Samsung van het kopiëren van delen van zijn producten. Niet snel hierna volgde een tegenaanklacht van Samsung over 3G-technologie die Apple dan weer gekopieerd zou hebben. De start van één van de grootste patentoorlogen in de geschiedenis was een feit en het aantal aanklachten tussen beide bedrijven nam exponentieel toe.

Net als deze week zijn de meeste uitspraken van rechtbanken in het voordeel van Apple gegaan. Hierdoor zou de uitrol van toekomstige toestellen vertraagd kunnen worden en bestaande toestellen uit de rekken gehaald kunnen worden. Alvorens je de winkelrekken plundert om de laatste Samsung-toestellen te bemachtigen, moet ik je echter geruststellen. Samsung is namelijk onmiddellijkin beroep gegaan tegen de uitspraak, waardoor de rechtszaak weer van voren af aan kan beginnen.

Het einde van de patentoorlog tussen Apple en Samsung is dus nog lang niet in zicht. Hopelijk slagen de twee bedrijven er uiteindelijk in onderling tot een overeenkomst te komen, al lijkt dit momenteel ijdele hoop te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business