Nieuws

Nvidia stopt grafische kracht van een desktop in je laptop

Nvidia wist zich de laatste jaren op te werken tot nummer één van grafische kaarten. De beste daarvan komt nu ook naar laptops.

Gamers krijgen binnenkort een geschenk om duimen en vingers bij af te likken. Eén van de beste grafische kaarten van Nvidia gaat namelijk de oversteek maken van desktops naar laptops. De GTX 980 zal zijn opwachting maken in enkele high-end modellen van MSI en Asus. Laptops kregen eerder al de GTX 980M, een kaart die geredesigned was voor laptops. De ‘gewone’ 980 is echter 30 procent krachtiger.

Nvidia belooft zijn fans dat de nieuwe mobiele chip identiek zal zijn aan de desktopvariant. Dit zorgt ervoor dat de laatste nieuwe AAA-games zoals Metal Gear Solid 5 en Batham: Arkham Knight kunnen gespeeld worden op de beste instellingen. Bovendien kunnen de nieuwe laptops overklokt worden, kan de geheugensnelheid worden aangepast en kan het koelingssysteem naar wens worden ingesteld. De enige beperkingen hierbij zullen afhankelijk zijn van de fabrikanten, zoals MSI en Asus.

De laptops met de GTX 980 zullen 2048 CUDA kernen bezitten die draaien aan meer dan 1 GHz, met memory bandwidth van 224 GB per seconde, wat belachelijk veel is. Om dit allemaal te kunnen behuizen, zullen de laptops minstens 17 inch moeten zijn. Bovendien zullen alle modellen ondersteuning bieden voor Oculus. Ongezien in deze realiteit: laptops die ook volgend jaar nog relevant zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business