Nieuws

20th Century Fox werkt met Oculus aan VR-films

2016: het moet het jaar van de doorbraak worden voor virtuele realiteit. Filmstudio 20th Century Fox gaat alvast zijn steentje bijdragen door films uit te brengen in VR.

Het komende jaar wordt door waarnemers gezien als het jaar van de waarheid voor virtuele realiteit. Er wordt ondertussen al enkele jaren over gepraat en we zijn nog nooit zo dicht bij de realisatie ervan geweest. Om VR in de toekomst te doen slagen, zijn alle helpende handen meer dan welkom. Het feit dat 20th Century Fox zich gaat roeren, kan dan ook alleen maar een goed teken zijn.

De wereldvermaarde filmstudio heeft een samenwerking opgestart met Oculus, de VR headsetmaker van Facebook, en gaat een honderdtal films op korte termijn beschikbaar maken voor de Oculus Rift. In de Oculus Video bilbiotheek zal je titels vinden als Kingsman: The Secret Service, Taken, Alien, The Maze Runner, Die Hard, Predator, X-Men: Days of Future Past en 28 Days Later. Ook de Samsung Gear VR zal ondersteuning krijgen.

De richtdatum staat momenteel op ‘het eerste kwartaal van 2016’. Ondertussen maakt onder andere Lions Gate Entertainment plannen om enkele films ook klaar te maken voor het virtuele scherm. Ondere andere The Hunger Games en Pulp Fiction zullen zo te bewonderen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business