Nieuws

Lumia 535 bij Aldi: budgettopper voor een prijsje

Aldi legt morgen de Lumia 535 in de rekken voor amper 100 euro. Is het toestel het kopen waard, of geef je toch beter iets meer uit.

De Lumia 535 is een budgetsmartphone van Microsoft, en tevens het eerste toestel van de fabrikant dat  bij de lancering niet meer onder de Nokia-merknaam in de winkel lag. De 535 heeft een erg faire adviesprijs van 119 euro. Voor dat geld krijg je erg veel smartphone. Aan het begin van dit jaar was onze meest Windows Phone-kritische redacteur tegen al z’n instincten in nog lovend voor de 535, die een top-reviewscore van 9/10 wegkaapte.

Aldi brengt de smartphone morgen aan de man voor 99,99 euro, twintig euro korting op de adviesprijs dus. Hoewel de smartphone intussen al een dik half jaar meedraait zien we dat het toestel nog steeds tegen de 120 euro kost in de meeste winkels. 99,99 euro is zowat de beste deal die je voor deze smartphone kan vinden. Enkel Amazon.de doet beter met 94 euro, maar dat is exclusief verzending gerekend.

Kopen?

Is de telefoon dan het kopen waard? Zeker en vast, indien je op zoek bent naar een betaalbare Windowstelefoon. Ondanks de onbetwistbare kwaliteiten van het toestel blijft het om een Windows Phone gaan, en dat brengt vooral op app-gebied, nadelen met zich mee. Kan je leven met het beperkte app-aanbod en ben je bijvoorbeeld niet van zins om een domoticapakket aan te sturen met je telefoon, dan ben je hier aan het juiste adres.

De Lumia 535 heeft natuurlijk geen sterke ingewanden, maar de Snapdragon 200 en de gigabyte RAM volstaan om dit eenvoudige toestel vlot aan te sturen. Het 5 inchscherm is ruim, al kan de beperkte resolutie (540 x 960 pixels) een minpunt zijn voor sommigen. Dat beide camera’s een vijf megapixelsensor meekrijgen is dan weer ongezien onder de 100 euro. Het interne geheugen bedraagt een eerlijke 8 GB en is bovendien uitbreidbaar.

Conclusie: zoek je een Windowstelefoon voor een interessante prijs, dan vind je morgen geen betere deal dan die van Aldi. Enige voorwaarde: je mag niet verknocht zijn aan apps die Windows Phone niet heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business