Nieuws

Foutieve Windows 7-update leidt tot nodeloze paniek

Microsoft heeft toegegeven dat het per vergissing een verkeerde update de wereld heeft ingestuurd via Windows Update. De foute patch zou voornamelijk Windows 7 machines treffen.
Bron: pio3 / Shutterstock.com

Microsoft heeft bevestigd dat een verdacht-lijkende update die naar Windows machines wereldwijd was gepusht, niet meer dan een fout afgelopen test was. Daarmee probeert het de oplopende gemoederen te sussen op sociale netwerken, die speculeerden dat Windows Update zou zijn gehackt of gecorrumpeerd. De patch zou voornamelijk op de consumentenversie van Windows 7 uitgerold zijn volgens de laatste verslagen.

Een woordvoerder van het bedrijf stelde dat Microsoft “verkeerdelijk een test update had gepubliceerd” en dat het nu bezig is om deze opnieuw te verwijderen. Die verklaring gebeurde nadat het onderwerp van een mogelijke corruptie van het programma twee uur lang over de tongen was gegaan op sociale media en nieuwssites.

De patch, die als “belangrijk” was aangeduid op Windows Update, verscheen als een bijkomende taalupdate op computers. Het bestand was 4,3 MB groot, maar wat de alarmbellen vooral deed rinkelen waren de onzinnige naam en descriptie en de rare en gebroken links die in de “Meer informatie” en “Help en ondersteuning” sectie te vinden waren.

In de meeste gevallen mislukte de installatie van de patch. Eén gebruiker signaleerde dat na een succesvolle installatie zijn laptop regelmatig crashte. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de foute ‘test’ update nu eigenlijk bevatte, en of het belangrijke Windows-bestanden heeft aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business