Nieuws

Microsoft introduceert Surface Pro 4

Microsoft kondigt een nieuwe Surface aan. De Surface Pro 4 is dunner maar krachtiger dan zijn voorganger, zonder dat er compromissen werden gemaakt.

“De nieuwste Surface Pro is de dunste Intel Core-computer ooit gemaakt”, aldus Microsoft. De nieuwe tablet heeft een 12,3 inchscherm, maar het toestel zelf is niet groter. Microsoft maakte de randen van de nieuwe Surface gewoon dunner. Aan 267 ppi is de tablet-laptop aangenaam scherp. De resolutie bedraagt 2.736 x 1.824 pixels. Bovenop het scherm ligt Gorilla Glass 4. Dat glas is bijzonder dun zodat het scherm hoog op het toestel ligt. Daardoor zit je vinger recht op het scherm.

Bij een nieuwe Surface hoort een nieuwe pen. De wildste functie van de nieuwe pen: een gom op de achterkant. Microsoft gaat verder prat op de 1.024 trappen in druk die je kan uitoefenen. Met herladen hoef je je niet al te vaak bezig te houden: de pen zou een jaar lang meegaan op één lading. De Surface Pen plakt via een magnetisch systeem aan de zijkant van de Surface, wat “frustraties voortkomend uit penopslag” moet voorkomen.

“Het flinterdunne scherm in combinatie met de pen zorgt er voor dat digitaal schrijven op de Surface aanvoelt als schrijven met een echte pen”, maakt Microsoft zich sterk. De pen is beschikbaar in vijf kleurtjes en de tip is verwisselbaar. Zo krijg je de vibe die je wil, van potlood tot vulpen.

De Surface Pro 4 is 30 procent sneller dan zijn voorganger en 50 procent sneller dan de MacBook Pro volgens Microsoft. De opslagcapaciteit gaat tot één terabyte en je kan voor maar liefst 16 GB RAM kiezen. Toch is de tablet maar 8,4 mm dik. “Dunner gaat niet omdat we je usb 3.0 wilden geven”, klinkt het. Wie het bijhorende dock gebruikt krijgt vier poorten mee net als ethernet en twee displayports. De nieuwe Surface ondersteunt 4K.

De nieuwe Type Cover, een essentieel deel van de Surface dat om onverklaarbare reden nog steeds als accessoire wordt verkocht, krijgt betere toetsen en een trackpad die significant groter is dan die van z’n voorganger.

Windows Hello komt zoals verwacht ook naar de Surface. Dat maakt het eenvoudiger dan ooit om met verschillende personen van één toestel gebruik te maken. Dat gaat niet enkel met gezichtsherkenning, maar ook met een vingerafdruksensor die op de Type Cover zit.

De nieuwe Surface Pro 4 kan vanaf vandaag besteld worden in de VS en ligt op 26 oktober in de winkel. Het toestel is beschikbaar vanaf 899 dollar. Voor dat geld koop je de variant met 128 GB SSD Core M en 4 GB aan RAM. Voor 999 dollar wordt die Core M een Core i5. Wil je 2.199 dollar spenderen, dan komt jouw Surface voorzien van een i7, 16 GB aan RAM en een SSD van 512 GB. Over beschikbaarheid bij ons weten we binnenkort meer. Het ziet er naar uit dat de goedkoopste variant hier voor 999 dollar over de toonbank zal gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business