Nieuws

Licht aan het einde van de tunnel voor Samsung

Na vele trage kwartalen waarin winstmarges steeds kleiner werden, kan Samsung eindelijk nog eens goede cijfers voorleggen.

Samsung Electronics kan eindelijk nog eens goed nieuws aankondigen: na twee jaar waarin de verkoop en bijhorende winstmarges krompen en almaar meer gingen tegenvallen, kondigt het Koreaanse bedrijf aan dat zijn derde kwartaal meer dan geslaagd was. Zeker in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, kan men spreken van een financieel succes.

Het bedrijf verwacht een winst te hebben gemaakt van ongeveer 6,3 miljard dollar, een stijging van 79,8 procent tegenover hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar. Het betekent tevens dat Samsung voor het eerst sinds 2013 nog eens twee jaar na elkaar weet te groeien. De totale omzet wordt geschat op 43,9 miljard dollar.

Goedmakers

De goede cijfers zijn vooral te danken aan de goede verkoop van displays aan Chinese smartphoneproducenten. Het maakt de trage groei goed van de eigen smartphoneverkoop, die wel steeg, maar toch veel hinder ondervindt van de almaar stevigere concurrentie.

Ten slotte helpt ook de nieuwe technologie die Samsung inzet in zijn fabrieken. Daardoor kan het veel sneller chips produceren, zodat elke Samsung-telefoon kan uitgerust worden met de eigen chips. Het kan dan bovendien besparen op chips die moeten aangekocht worden bij Qualcomm.

Kort na de bekendmaking van de cijfers stegen ook de aandelen van Samsung in waarde. Er is echter nog veel werk aan de winkel voor het de verliezen van de afgelopen vijf maanden heeft goedgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business