Nieuws

HP verleidt met krachtige dunne luxelaptops

De in Barcelona voorgestelde line-up van dunne luxelaptops blinkt uit in design, al mag je er wel de portefeuille voor open trekken.

HP’s Spectre x360 is voor ons tot nader order de laptop van het jaar. HP kon ons overtuigen door de combinatie van verfrissend strak design en compromisloze prestaties, al stond daar wel een prijskaartje tegenover. In Barcelona kondigt de fabrikant de opvolger van het flexibele toestel aan.

Mooi

De Limited Edition Spectre x360 is zo mogelijk nog mooier dan zijn voorganger. Het strakke design bleef behouden maar de nieuwe Spectre is een verrassend stijlvolle koper-zwart-combinatie beschikbaar. Met design alleen doe je geen computerwerk en dus krijgt ook de binnenkant van de x360 een opfrisbeurt. Al naargelang de configuratie kies je voor een i5 of i7, deze keer van Intels 6e generatie.

Het omklapbare aanraakscherm blijft prachtig dankzij de quad HD-resolutie en ook over het gewicht kunnen we niet klagen: 1,4 kg. Uiteraard is er binnenin opnieuw een SSD van de partij. HP claimt dat de Spectre x360 twaalf uur meegaat op één batterijlading. Die claim vinden we realistisch: de eerste Spectre haalde al bijna elf uur.

Spectre in twee delen

De Spectre x360 krijgt gezelschap van de Spectre x2. Bij dat toestel ligt de nadruk meer op het tablet-aspect. Waar de x360 een laptop met een tabletmodus is, kunnen we de x2 niet anders dan volbloed tablet noemen. De tablet in kwestie heeft Surface-ambities. Binnenin vinden we een Core M van de zesde generatie en een SSD met een capaciteit tot 256 GB. Een mooie staander en een bijhorend toetsenbord met touchpad maken de x2 dan weer klaar voor laptopwerk.

Verder is de x2 uitgerust met 2 usb type-c-poorten en een 4g module. Met HP Datapass krijgen klanten toegang tot het mobiele internet. Bij de aankoopprijs zit zelfs enkele maanden gratis surfen (tot 250 MB per maand) inbegrepen. Tot slot krijgt de x2 een pen mee om te schrijven en te tekenen. We vinden de x2 op het eerste zicht een interessant toestel, en begrijpen dan ook van geen kanten dat HP de tablet niet naar de Belgische markt brengt.

Dunne Envy

Een trapje onder het lovenswaardige design van de Spectre-reeks vinden we de nieuwe Envy 13. Dat toestel springt minder in de kijker maar het metalen chassis is nog steeds mooi afgewerkt en vooral erg dun: net iets dunner dan dertien millimeter. Voor het gewicht (1,27 kg) laat je dit toestel al even min aan de kant liggen.

De Envy 13 is een op en top traditionele laptop met onder de motorkap een SSD met een capaciteit tot 512 GB. Kloppend hart is een 6e generatie Intel Core van de i3, i5 of i7-variatie. Het 13,3 inch-scherm heeft een resolutie van full hd tot quad hd, al naargelang de versie die je kiest. Op het vlak van autonomie claimt HP tien uur.

De Spectre x360 is deze maand nog bij ons beschikbaar met een basisprijs van 1.799: heel pittig. De soberdere Envy 13 wordt de jouwe vanaf een nog steeds stevige 1.249 euro. Voor dat bedrag krijg je telkens een dunne, lichte, stijlvolle en krachtige laptop, al ben je wat grafische kracht betreft beperkt tot Intels geïntegreerde grafische chip. Werktoestellen dus, geen gamelaptops.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business