Nieuws

Ervaar Google Street View in virtual reality

De wereld afreizen via Google Street View heeft zojuist een volledig nieuwe betekenis gekregen. De populaire app ondersteunt namelijk voortaan Google Cardboard.

Vorige maand kreeg Google Street View zijn eigen app voor zowel Android als iOS. In de app worden mensen aangemoedigd om zelf een steentje bij te dragen aan het populaire platform door foto’s van over heel de wereld te delen. Hiervoor kan je gebruik maken van een gespecialiseerde 360 graden camera, maar ook tegen foto’s genomen met je gsm zegt Google geen nee. Het resultaat van je amateurfotografie wordt gecombineerd met foto’s van mensen over de hele wereld, waardoor gebruikers van de app de wereld kunnen rondreizen via hun telefoon.

Sinds gisteren heeft Street View echter een volledig nieuwe dimensie gekregen. Voortaan ondersteunt de app namelijk ook Google Cardboard. Expedities vanuit je zetel komen hierdoor wel erg dicht in de buurt van een echte reis. De ondersteuning voor virtual reality wordt via de Play Store uitgerold en bevindt zich in versie 2.0 van de populaire app. Je kan de Cardboard-versie van Street View starten door zoals gewoonlijk naar de gewenste locatie te gaan. Druk hierna op het Google Cardboard-icoon bovenaan het scherm en je reis doorheen de wondere wereld van virtual reality kan beginnen.

Heb je nog geen Google Cardboard? Dan kan je eenvoudig zelf een brilletje maken. Google biedt namelijk open ontwerpen aan waarmee je zelf aan de slag kan. Indien je geen knutselfanaat bent, kan je uiteraard ook gewoon een brilletje kopen. Een mooi voorbeeld hiervan is de View Master die je voor ongeveer 30 dollar op de kop kan tikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business