Elbee heeft het potentieel om muziek luisteren te revolutioneren. Dankzij de oortjes kan je niet alleen alle draden wegsmijten, je kan er ook je leven mee besturen.


elbee-wireless-earbuds-9690.0

Draadloze oortjes hebben het moeilijk om echt door te breken. Niemand is graag in de weer met verstrikte kabels, maar toch is er vooralsnog geen goed alternatief te vinden. De oortjes die wel al draadloos zijn, hebben vaak nog een nekband en/of een erbarmelijke batterijduur. Over dat laatste kunnen we nog geen uitspraken doen, maar volledig draadloos zal Elbee wel zijn.

De oortjes, ontworpen en binnenkort in productie door het Belgische LBTECH, zijn klein, werken met bluetooth en draadloos. Toch zal je ze nooit verliezen. Het geniale achter de hardware is namelijk dat ze volledig inspelen op de ‘slimme’ trends. Zo zijn het niet enkel oortjes om je muziek mee te beluisteren, maar kan je vele aspecten van je leven ermee besturen.


Oortjes of wearable?

Ten eerste laten ze je weten wanneer je je huis verlaat zonder dat je ze bijhebt. Handig, want waarom zou je anders zoveel geld investeren in slimme technologie? Je kan er ook mee praten: door ‘OK Elbee’ te zeggen, kan je een bevel geven dat vervolgens op je smartphone wordt uitgevoerd. Is alles vandaag niet OK, dan tilt je je hoofd een beetje en luisteren de oortjes zo ook naar jou. Je kan in de app immers instellen dat bepaalde hoofdbewegingen een actie in gang zetten, zoals bijvoorbeeld naar het volgende nummer gaan.

De oortjes lijken ook noise cancellingfuncties te bezitten, ideaal voor op de trein of bus. Daarnaast kan je ze ook gebruiken om je slimme huis te besturen: bijvoorbeeld om de garagepoort open of dicht te doen wanneer je in de winter thuiskomt met de fiets en je je handschoenen liever niet uitdoet om je sleutels te zoeken.

Best slim, die oortjes, maar het kan nog beter. Ze zijn volledig draadloos en daarom afzonderlijk bij te houden. Het risico om er eentje te verliezen, is dan ook veel groter. Elbee houdt echter bij waar en wanneer je voor het laatst verbinding maakt met de headphones, en het is dus een fluitje van een cent om ze terug te vinden.

Kickstartkorting

De oortjes, die meer lijken weg te hebben van een wearable dan van een muziekhulpmiddel, zijn nu reeds voor te bestellen via het Kickstarterproject. Bestel je ze hier, dan spaar je 120 dollar uit op de uiteindelijke retailprijs. Wat houdt je dan nog tegen? Wij vinden ze niet bepaald moeders mooiste. Het is een afweging tussen functionaliteit en fashionabiliteit. Wie ze koopt, moet ook nog tot eind 2016 geduld oefenen om ze te krijgen.