Nieuws

Modulaire smartwatch bereikt Kickstarterdoel binnen een uur

's Werelds eerste modulaire smartwatch is een groot succes op Kickstarter en haalde al twee keer zijn financieringsdoel.

De Londense start-up Blocks lanceerde afgelopen dinsdag een Kickstartercampagne om geld op te halen voor ‘s werelds eerste modulaire smartwatch. Het financieringsdoel van 250.000 dollar werd al na een uur behaald, en ondertussen staat de teller reeds op meer dan 530.000 dollar, gedeeld door bijna 1.900 backers.

De Blocks smartwatch bestaat uit een uurwerk dat voorziet in de traditionele functionaliteiten (notificaties, activiteiten bijhouden, voice control, kleurenaanraakscherm, haptische feedback) die we van een slim horloge zijn komen te verwachten. Om andere features toe te voegen, klik je er speciale modules aan vast, die samen het polsbandje vormen. De eerste die beschikbaar komen zijn een hartslagmonitor, GPS-ondersteuning, NFC-ondersteuning, een extra batterij, en een avonturenmodule die hoogte, druk en temperatuur meet.

Nieuwe modules komen doorlopend beschikbaar, “zodat je verzekerd bent dat je altijd verbonden bent met de laatste technologie zodra die uitkomt;” aldus het bedrijf. Plus, omdat het een open platform is, kunnen ontwikkelaars hun eigen modules maken.

“We zijn klaar met compromissen. We zijn klaar met one-size-fits-all,” zo klinkt het op de Kickstarterpagina. “We willen dat jij de mogelijkheid krijgt een apparaat te bouwen dat echt van jou is.”

https://www.youtube.com/watch?v=BT98FChvoFU

Het horloge, dat voor het eerst al op CES werd getoond, heeft een Snapdragon 400 en 512 MB RAM aan boord. Er is ruimte voor 4GB aan opslagruimte, een batterij van 400 mAh, en ondersteuning voor Bluetooth 4.1 en wifi 802.11 b/g/n. Het ronde 1,35 inch touchscreen heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels, en er is een accelerometer en microfoon ingebouwd.

Als je hem wil proberen krijg je voor 195 dollar een Blocks core (het uurwerk), en een bandje. Voor vier modules naar keuze ben je 275 of 285 dollar kwijt, afhankelijk van hoe snel je bent om een bijdrage te leveren aan de crowdfundingcampagne.

Het apparaat werkt met apparatuur die draait op iOS 8 of hoger, vanaf de iPhone 4s, alsmede met apparaten op Android 4.0 of hoger. Windows Phone-ondersteuning is nog in ontwikkeling. Blocks zegt dat het apparaat ook werkt zonder smartphone, en een simkaartmodule is in ontwikkeling.

Snelle kiezers hebben het horloge in mei om hun pols.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business