Nieuws

Popcorn Time lamgelegd; lanceert legaal alternatief

De populairste incarnatie van streamingplatform Popcorn Time, popcorntime.io, is definitief stopgezet. De makers vragen gebruikers om hun nieuwe legale project Butter een kans te geven.

popcorntime

De bekendste en populairste afsplitsing van streamingsdienst Popcorn Time, popcorntime.io, is niet meer. De service is permanent offline gehaald door de verantwoordelijke ontwikkelaars. Een van hen heeft dat feit officieel bevestigd aan nieuwssite Torrentfreak en op Twitter. Tegelijkertijd roept het team achter popcorntime.io op om hun net gelanceerde legale alternatief Butter te steunen.

Bruggen verbranden

De neergang van de website begon vorige maandag, toen bekend raakte dat een deel van het team achter popcorntime.io zich had teruggetrokken, uit angst voor een mogelijk rechtszaak rond het illegale platform. Een van de vertrekkende ontwikkelaars beheerde het websitedomein, waardoor popcorntime.io een tijd offline was.

Die problemen leken op vrijdag van de baan toen de website even weer beschikbaar was, maar dat bleek van korte duur. De overgebleven leden van het Popcorntime.io team hadden een verzoek ingediend om het websitedomein naar een nieuwe eigenaar over te zetten, maar die transfer werd door hun provider Gandi.net teruggedraaid. De hostingdienst weigerde om het verzoek uit te voeren. Na een periode van onduidelijkheid lijkt het team ervoor gekozen te hebben om meteen alle bruggen te verbranden: “Ik heb alle servers offline gehaald, er is niets wat ik nog kan doen. Ik heb alle logs verwijderd die schadelijk kunnen zijn voor andere ontwikkelaars,” vertelt Popcorntime ontwikkelaar Wally aan Torrentfreak.

Boter

Ook op Twitter klinkt hetzelfde verhaal. Nadat het Popcorn Time account net als de website een tijd verwijderd was, stuurde het team na enkele dagen radiostilte opnieuw een boodschap de wereld in:

https://twitter.com/popcorntimetv/status/657628319404396545

Butter is een nieuw streamingplatform van de hand van de makers van Popcorn Time, alleen is het deze keer “zonder alle onderdelen die bij mensen voor bedenkingen zorgen”. Met andere woorden: videomateriaal dat beschermd wordt door copyrightrechten, zal je er niet terugvinden. Gebruikers kunnen de technologie met enige kennis van zaken wel inzetten om illegale content binnen te halen, maar dat is dan op eigen verantwoordelijkheid.

Met het opensourceproject willen de softwarebouwers van Popcorn Time zich terug een betere reputatie aanmeten. Ze stellen dan ook expliciet dat Butter en Popcorntime.io twee afzonderlijke diensten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business