Nieuws

Draagbaar stopcontact volgende week te koop

De Antwerpse start-up Lifepower heeft zijn crowdfundingcampagne met succes weten om te zetten in een echt product. Het draagbare stopcontact is beschikbaar vanaf volgende week.

Stroom is er in België altijd te kort en de batterijen zijn maar al te vaak niet sterk genoeg om ons uit de nood te helpen. Een Antwerpse start-up riep daarom een ultrastevige powerbank in het leven. Het Antwerpse Lifepower wist zich bij het begin van dit jaar reeds na twee weken verzekerd van het dubbele van het startkapitaal dat het nodig had om zijn project te kunnen financieren. Het koos voor een crowfundingcampagne op Indiegogo en werd gesteund door maar liefst 400 vroege vogels.

Het basisidee was alvast goed: een powerbank die je niet enkel kan gebruiken om toestellen met usb-aansluitingen te voorzien van noodstroom, maar élk toestel. Het resultaat mag je gerust een draagbaar stopcontact noemen. Met een capaciteit van 24.000 mAh kan je al je toestellen enkele urenlang laten werken.

Eindeloze mogelijkheden

Met de A2 kan je bijvoorbeeld je Macbook Pro één keer helemaal opladen, tien keer je iPhone opladen of een led-tv twee uur lang laten spelen. Lifepower zelf wijst op de voordelen voor de reizende Skype-gebruiker die zonder sociaal contact dreigt te vallen of de professionele fotograaf die toch nog net wat extra energie nodig heeft.

Het toestel zelf opladen duurt ongeveer drie uur en is geschikt voor zowel de Europese als de Amerikaanse markt met aangepaste stopcontacten. Uiteraard is er ook een usb-poort aanwezig. De batterij zou 600 laadcyclussen moeten kunnen overleven. Het toestel is vanaf 2 november te koop via de website. Wie wil, kan meteen een zonnepaneeltje bijbestellen om de A2 op te laden.

a2anterpenlifepowermobielpowerbankStart-up

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals