Nieuws

OnePlus X is een budgettelefoon in premium jasje

OnePlus heeft zonet een nieuwe budgettelefoon gelanceerd. De OnePlus X is al de derde smartphone van de Chinese start-up.

Het Chinese OnePlus heeft zonet in Londen de sluier gelicht van zijn nieuwe budgetsmartphone OnePlus X. Het is al de derde telefoon van het twee jaar jonge bedrijf en zal opnieuw in eerste instantie alleen op uitnodiging beschikbaar zijn.

De OnePlus X is met zijn 5 inchscherm een stuk kleiner dan zijn voorgangers, de OnePlus One en OnePlus Two, die allebei een schermdiagonaal van 5,5 inch hebben. Het scherm heeft een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels.[related_article id=”170914″]

De smartphone bestaat uit een metalen frame met zowel aan voor- als achterkant een laag Gorilla Glass. Het geeft het toestel een premium uitstraling vergelijkbaar met de iPhones van weleer of Sony’s Xperia’s.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 801-quadcoreprocessor van Qualcomm, geklokt op 2,2 GHz. Die gaat gepaard met 3 GB RAM-geheugen en 16 GB opslagcapaciteit. Ongeziene specificaties voor een budgettoestel, die we eerder in het prijssegment rond 400 euro en hoger verwachten. De batterij heeft een capaciteit van 2.525 mAh.

De standaard opslagruimte kan worden uitgebreid via een microSD-slot. Dat doet dubbel dienst als extra simkaartslot, zodat je kan kiezen voor dualsim als je de extra opslagcapaciteit niet nodig hebt. Ook 4G-ondersteuning is voorzien.

De cameramodule achteraan is afkomstig van Samsung en schiet 13 megapixelfoto’s met een f/2.2-lens. Vooraan zit een 8 megapixelcamera met f/2.4-lens. Opvallend is dat OnePlus bij de X heeft gekozen voor een microUSB-aansluiting in plaats van een nieuwe USB C-aansluiting zoals op de OnePlus Two.

De telefoon draait op Android 5.1.1, met daarover het in eigen huis ontworpen Oxygen OS.

De OnePlus X gaat vanaf 5 november in verkoop in Europa via een systeem op basis van uitnodigingen, net zoals dat voor de eerdere smartphones van de Chinese start-up ook het geval was. Het toestel zal 269 euro kosten, . Daarnaast komt er ook een editie met een keramische achterkant. Die zal vanaf 24 november beschikbaar zijn aan een prijskaartje van 369 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business