Nieuws

Modulaire PuzzlePhone zoekt financiering op Indiegogo

Circular Devices trekt naar Indiegogo om geld op te halen voor de productie van de PuzzlePhone, een modulaire telefoon die je zelf in elkaar bokst.

We hebben de afgelopen jaren al enkele keren geschreven over modulaire telefoons, en in het bijzonder Google heeft zich reeds in dit domein geprofileerd, maar voorlopig zijn de blokkentelefoons nog niet commercieel beschikbaar. Daar komt binnenkort verandering in. Niet dankzij Google, maar wel dankzij het Finse Circular Devices, dat financiering zoekt via Indiegogo voor zijn PuzzlePhone.

De PuzzlePhone is een relatief eenvoudige modulaire telefoon, die eind vorig jaar voor het eerst onder de aandacht kwam. Eenvoudig, omdat de smartphone ‘slechts’ uit drie delen bestaat: het “brein” (processor, RAM, opslag en camera), de “ruggengraat” (het frame en het scherm), en het “hart” (de batterij en secundaire elektronica).

Het beperkt aantal modules zorgt er wellicht voor dat er minder complicaties kunnen optreden in het productieproces, maar het betekent ook dat je altijd een hele module moet vervangen, ook wanneer je bijvoorbeeld alleen het RAM-geheugen wilt opwaarderen. Bij de modulaire telefoon waar Google aan werkt, zou je wel nagenoeg alle onderdelen afzonderlijk moeten kunnen vervangen.[related_article id=”170952″]

De modulaire PuzzlePhone, zoals hij op Indiegogo wordt aangeboden, beschikt alleszins standaard al over degelijke specificaties. Het 5 inchscherm heeft een Full HD-resolutie, en onder de motorkap zit een octacoreprocessor, bijgestaan door 3 GB RAM. De opslagcapaciteit bedraagt 16, 32 of 64 GB, en de telefoon draait op Android 6.0 Marshmallow. Achteraan zit een 12 megapixelcamera en vooraan een exemplaar met 5 megapixels. De batterij heeft een capacitit van 2.800 mAh.

Circular Devices gaat voor de productie van de telefoon op zoek naar 250.000 dollar via crowdfundingplatform Indiegogo. Het doet dat via flexible funding, wat betekent dat de organisator van de campagne al het opgehaalde geld mag houden, ook wanneer het doel niet wordt behaald en de investeerders mogelijk geen beloning in de plaats krijgen.

De Finse start-up stelt dat het alleen maar voor flexible funding gekozen heeft omdat het op die manier meer betaalopties kan aanbieden, terwijl fixed funding alleen PayPal als optie heeft. Om het vertrouwen te vergroten benadrukt het bedrijf dat het ook reeds de steun heeft van de Europese Unie, die een groot deel van de R&D gefinancierd heeft. De crowdfundingcampagne dient alleen om de smartphone te kunnen produceren en uit te leveren.

De PuzzlePhone zal ten vroegste vanaf september 2016 worden uitgeleverd. Vroege vogels kunnen voor 299 euro het model met 16 GB op de kop tikken. Het 32 GB-model kost 399 euro en er is ook een speciale editie met 64 GB en koperen details voor 699 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business