Nieuws

iOS 9.1 breekt Touch ID op iPhone en iPad

Heel wat iPhone-gebruikers klagen over een slecht functionerende vingerafdruksensor na de update naar iOS 9.1. Apple heeft nog niet op de klachten gereageerd.

Apples update naar iOS 9.1 moest een heel aantal bugs en veiligheidslekken in de software voor iPhones en iPads oplossen, maar het lijkt er op dat ook nieuwe problemen werden gecreëerd. [related_article id=”172007″]

Forbes bericht dat verschillende gebruikers melding maken van problemen met de Touch ID-vingerafdruksensor op hun iPhone of iPad, nadat ze de update naar iOS 9.1 hadden uitgevoerd. Het Apple Support-forum staat vol met klachten van gebruikers die op zoek zijn naar een oplossing voor het probleem. Touch ID werkt trager, slaagt er niet in om de vingerafdruk te herkennen, of registreert gewoon helemaal niets.

De problemen treffen niet alle gebruikers, maar voor zij die er wel mee te maken krijgen, is er niet meteen een oplossing. Voor sommigen is het probleem tijdelijk opgelost door het toestel te herstarten of de vingerafdrukken opnieuw te registreren, maar na enkele dagen loopt het al weer mis.

Wanneer je de update naar iOS 9.1 hebt uitgevoerd, is het niet mogelijk om opnieuw te downgraden. Het is dus wachten op een reactie van Apple, maar die heeft voorlopig nog niet van zich laten horen. Het bedrijf is ondertussen wel al bezig met het testen van iOS 9.2, mogelijk biedt die update een oplossing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business