Nieuws

Virtual reality maakt zijn intrede op YouTube

Al sinds maart ondersteunt YouTube 360-gradenvideo’s en vanaf mei kon je deze met het Google Cardboard bekijken. Nu spreekt Google echter voor de eerste keer over VR op YouTube.

Vanaf deze week kan je voor het eerst virtual reality-video’s op YouTube bekijken. De streamingsite heeft een volledige speellijst aangemaakt met nieuwe VR-video’s, waaronder een trailer van de Hunger Games. Iedereen met een Android-telefoon en een ondersteunde VR-bril zal via YouTube van virtuele realiteit kunnen genieten.

Ook wie het Google Cardboard nog niet heeft aangeschaft, kan al een voorproefje krijgen van het effect. Je kan de filmpjes namelijk ook op een plat scherm bekijken, waarna het mogelijk is 360 graden rond te draaien met behulp van je muis. Dit effect is niet honderd procent virtual reality te noemen, maar geeft een goed idee wat iemand met een VR-bril ervaart.

Als laatste komt er ook “virtual movie theater” naar YouTube. Met deze functie kunnen Google Cardboard-gebruikers in virtual reality naar standaard filmpjes kijken. Je hoeft enkel een video in YouTube te starten en vervolgens de optie om het via Google Cardboard te bekijken selecteren. Hierna zal het lijken alsof het filmpje wordt afgespeeld op een groot scherm dat zich in een donkere ruimte bevindt.

https://www.youtube.com/watch?v=h-8UCEigYTI&feature=youtu.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business