Nieuws

3D-geprinte auto’s klaar voor massaproductie

Local Motors heeft zijn eerste 3D-geprinte auto voor het brede publiek aangekondigd. In 2017 hoopt het bedrijf de eerste wagens aan de consument te leveren.

Het gebruiken van een 3D-printer bij het maken van allerhande voorwerpen heeft een heuse opmars gekend. Nog niet zo lang geleden werd de techniek slechts gebruikt voor het maken van kleine prulletjes met weinig nut. Momenteel wordt de technologie echter al gebruikt voor verschillende praktische toepassingen en als het aan Local Motors ligt, zal het niet lang meer duren alvorens 3D-geprinte auto’s alom vertegenwoordigd zijn op de baan.

De LM3D Swim waar Local Motors mee wil uitpakken, is volledig elektrisch en bestaat voor 75 procent uit 3D-geprinte onderdelen. Tegen de uitrol over twee jaar wil de autofabrikant dit getal verder opkrikken tot maar liefst 90 procent en er wordt verwacht dat het geheel verkocht zal worden aan een prijs van om en bij de 53.000 dollar.

Krappe tijdslijn

Het grote voordeel aan 3D-printen, is de snelheid en Local Motors maakt hier slim gebruik van. Het ontwerp van de LM3D Swim is namelijk het resultaat van een wedstrijd die nog maar in juli eindigde. “Tijdens de voorbije maanden hebben onze ingenieurs hard gewerkt om op basis van enkele schetsen de auto te creëren die we vandaag hebben,” vertelt Jay Rogers van Local Motors.

Ook de verdere tijdslijn die de autofabrikant wil aanhouden, is eerder optimistisch te noemen. Local Motors wil namelijk verschillende varianten op hetzelfde chassis hebben gebouwd in de loop van 2016 en de initiële uitrol van de 3D-geprinte wagen staat gepland in 2017. Nochtans is de wagen momenteel nog niet goedgekeurd en is de opbouw van de fabriek nog volop aan de gang.

“We verwachten dat de tijdslijn haalbaar is, aangezien we momenteel al bezig zijn met crashtests. Indien de certificatie toch langer aansleept dan verwacht, kunnen we alsnog de tijdslijn een beetje aanpassen,” stelt Rogers gerust.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business