Nieuws

Superlader smartphonebatterij: 50 procent in 5 minuten

De Chinese producent Huawei heeft een superlader in een video gedemonstreerd die een smartphonebatterij op 5 minuten tijd voor de helft terug kan opladen.

Huawei heeft een superlader geëtaleerd die in vijf minuten een smartphone batterij weer tot de helft van zijn capaciteit kan brengen. Dat niet alleen: het Chinese bedrijf stelt dat de quick-charge techniek de levensduur en de prestaties van de batterij niet aantast, iets wat nog vaak het geval is bij huidige smartphones die aan grote snelheden kunnen opladen.

In een video die Huawei publiceerde, toont het bedrijf hoe het een bijna lege 3.000 mAh batterij naar 48 procent stuwt in een afgemeten 5 minuten tijd. Er is zelfs nog een sneller prototype waarmee men in 2 minuten naar 68 procent gaat, maar dat betreft een minder praktisch 600 mAh batterij.

Verwacht niet meteen nieuwe Huawei smartphones met deze bliksemsnelle oplaadtechniek op de markt. Het bedrijf  bedient zich in de video momenteel nog van een speciale, grote adapter om de snelheden mogelijk te maken, en het is niet duidelijk wanneer het de technologie op een commerciële schaal zal kunnen implementeren. Tot het zover is, kan je op basis van enkele tips de levensduur van je Li-ion accu verlengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business