Nieuws

IT-diensten als watervoorziening

Een provider van IT-diensten moet als een leverancier van kraantjeswater zijn: de dienst moet er zijn en als gebruiker hoeft u niet te weten wat er achter de schermen gebeurt.

 

Ieder bedrijf is dezer dagen een IT-bedrijf. Wat je ook doet: een gezonde dosis IT maakt een deel uit van de ruggengraat. Als dienstverlener moet je kunnen steunen op IT, zonder noodzakelijk een specialist ter zake te zijn. Vivare, een Nederlandse woningcorporatie, ziet IT als een nutsvoorziening, net zoals water en elektriciteit.

 

“Als waterverbruiker kies je voor een leverancier, en wil je verder dat er water uit de kraan komt” klinkt het. Wat er achter de schermen gebeurt, daar heb je als gebruiker geen boodschap aan. De voorziening moet vooral werken. Bij IT is dat hetzelfde. Vivare steunt op Ctac voor de IT-ondersteuning van zijn activiteiten. Ctac werkt in de cloud om Vivare de diensten te bieden die het nodig heeft, maar met de technische kant van de zaak komt de klant niet in aanraking. Als klant wil je vooral iets dat werkt, en dat kan een dergelijk bedrijf bieden.
Dat is goed nieuws voor menig KMO: de stap naar de cloud is nog nooit zo eenvoudig gezet. Je hoeft geen computerspecialist te zijn om aan te kloppen bij een IT-bedrijf en de stap naar de cloud te maken, net zoals je geen elektricien hoeft te zijn om van stroom gebruik te maken.

 

bmitcloudbusinesscontinuitybusiness continuitycloudit-infrastructuurseminarie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals