Nieuws

Vingerafdrukscanner van Synaptics werkt doorheen glas

Vooralsnog werd er gebruik gemaakt van fysieke knoppen om vingerafdrukscanners te verwerken op smartphones. Door Natural ID kan het scherm echter dienst doen als scanner.

Deze week kondigde Synaptics aan dat zijn Natural ID-vingerafdruktechnologie ook doorheen het glas van een smartphone of tablet kan werken. Eerder ontwikkelde het bedrijf al een dergelijke technologie, welke doorheen glas met een maximumdikte van 100 micrometer werkte. De aankondiging van deze week gaat echter over een tweede versie van de technologie. Doordat het glas nu dubbel zo dik mag zijn, zou de technologie toegepast kunnen worden bij smartphones en tablets met een beperkte glasdikte.

De kans dat je de vingerafdrukscanner op een toestel van Apple zal vinden, is echter klein. Het Amerikaanse bedrijf maakt namelijk lustig gebruik van een fysieke knop voor uiteenlopende functies. Apple heeft er dan ook geen baat bij een technologie te gebruiken die een dergelijke knop overbodig maakt. Het is daarom waarschijnlijker dat fabrikanten van Android-toestellen geïnteresseerd zullen zijn in de scanner. In Android zitten namelijk softwareknoppen verwerkt en door het volledig weglaten van een fysieke knop kan het scherm groter gemaakt worden.

De Natural ID-vingerafdrukscanner zou daarom wel eens de tweede nieuwe technologie van Synaptics kunnen zijn die we volgend jaar op Android-toestellen mogen verwachten. Vorige maand maakte het bedrijf namelijk al bekend dat het een touchcontroller had ontwikkeld, die variabele druk detecteert. Indien Google of één van zijn hardwarepartners ondersteuning voor deze controller aan Android toevoegt, kunnen Android-toestellen soortgelijke features krijgen als 3D Touch van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business