Nieuws

Antivirus AVG wil eigen router op de markt brengen

Antivirusbedrijf AVG wil zijn actieradius uitbreiden: via een crowdfundingcampagne zoekt het fondsen om een router te produceren, uiteraard uitgerust met enkele speciale beveiligingsfuncties.

Antivirusontwikkelaar AVG heeft plannen om een eigen router te produceren. Het zoekt voor de investering hulp bij de consument: het bedrijf heeft een crowdfundingcampagne op Indiegogo geplaatst.

De Chime is een dual-band 802.11 ac router die volgens AVG met enkele standaard privacy opties komt. De gratis versie van AVG Antivirus zal aanwezig zijn op het toestel en een ingebakken VPN en Tor-mogelijkheid. Met die laatste functies kan je afgeschermd surfen, maar verwacht geen volledige anonimiteit.

AVG zet de Chime echter vooral in de markt als “de oplossing voor slechte wifi”. Dankzij de Mesh Wifi feature zou je overal in je huis een sterk signaal moeten opvangen, maar daarvoor moet je ook meerdere routers plaatsen om het te laten werken. Voor een router betalen vroege vogels 125 dollar, en krijgen dan daarbij zes maanden gratis VPN.

Je zal misschien willen wachten met een donatie maken tot AVG wat duidelijker is over hoe het met jouw routerdata zal omgaan. Het bedrijf kwam onlangs in het nieuws omdat het zeer open toegaf dat het de data verzameld via zijn gratis antivirusprogramma doorverkocht aan derden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business