Nieuws

CyanogenMod brengt Marshmallow naar selecte toestellen

Zij die wachten op Android Marshmallow zullen niet meteen beloond worden voor hun geduld. Tenzij ze voor CyanogenMod kiezen, met de nodige risico’s.

Googles Android heeft niet meteen een goede reputatie wat betreft de brede uitrol van een nieuw besturingssysteem. Terwijl een nieuwe iOS-versie meestal na enkele weken al op het gros van de toestellen draait, kan dat bij Android vaak ruim een jaar duren. Dat ligt voor een groot stuk natuurlijk aan de fabrikant van je toestel die de update moet overzetten en uitrollen, maar het is toch altijd vervelend.

Wie vertrouwd is met CyanogenMod weet dat het anders kan. Voor bijna alle populaire toestellen komt na een relatief korte periode altijd een versie uit die draait op de nieuwste software. Dit komt natuurlijk wel met de nodige risico’s: nieuwe versies van CyanogenMod hebben vaak nog last van bugs en de ontwikkelaars waarschuwen dat dat dit keer niet anders is. “Prepare for a dip in quality”, aldus het team achter de software.

Toestellen die nu al in aanmerking komen voor de update zijn de Nexus 7, LG G4, Galaxy Tab Pro 8.4, LG G3, Moto X 2014 en de OnePlus One. De versie die CyanogenMod 12.1 opvolgt, heet CyanogenMod 13. Voor CyanogenOS-gebruikers is er nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business