Nieuws

Nieuwe Raspberry Pi kost 5 dollar

Vanaf vandaag ligt de nieuwe Raspberry Pi Zero in de winkelrekken. Het toestelletje is kleiner en goedkoper dan al zijn voorgangers.

De eerste Raspberry Pi werd ontwikkeld met als doel de wereldbevolking aan het programmeren te krijgen tegen een schappelijke prijs. Sinds 2012 spendeerden miljoenen mensen tussen de 20 en 35 dollar aan de kleine computer om een eerste programmeerervaring op te doen. Toch bleef de prijs voor verschillende mensen een barrière vormen. Vandaar dat het bedrijf begin dit jaar begon met het ontwerpen van een nieuwe Raspberry Pi die niet alleen goedkoper maar ook kleiner dan al zijn voorgangers moest worden.

Het resultaat is een computer van 65 bij 30 bij 5 millimeter voor slechts vijf dollar. Net als zijn voorgangers bevat de Raspberry Pi Zero een Broadcom BCM2835-processor. De makers van het toestelletje hebben de processor echter 40 procent sneller geklokt, waardoor het toestel een snelheid van 1GHz haalt. Verder bevat de computer een halve GB RAM, plaats voor een micro-SD-kaart en een micro-USB-poort.

De Raspberry Pi Zero is vanaf vandaag beschikbaar in enkele winkels in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ook wordt het toestelletje gratis geleverd bij de decemberuitvoering van The MagPi, het officiële Raspberry Pi-magazine. Het bedrijf heeft al tienduizenden van de minicomputers op voorraad liggen, maar er wordt verwacht dat de vraag dit aantal al snel zal overschrijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business