Nieuws

Samsung lanceert nieuwe Galaxy A-smartphones

Samsung geeft zijn Galaxy A-lijn een update voor het komende jaar. De focus ligt vooral op de camerakwaliteiten van de smartphones.

Samsung heeft zonet een nieuwe generatie smartphones gelanceerd in zijn Galaxy A-lijn. Die levert premium design in het middensegment, en legt de nadruk dit jaar vooral op de camerakwaliteiten.

In totaal worden drie toestellen gelanceerd. Alle drie draaien ze op Android 5.1 Lollipop, en nog niet op de nieuwste versie Android 6.0 Marshmallow. De Galaxy A5 en Galaxy A7 hebben daarnaast ook een vingerafdruksensor aan boord en bieden ondersteuning voor Samsung Pay, al is die dienst voor mobiel betalen voorlopig nog niet bij ons beschikbaar.

Verder heeft Samsung vooral de nadruk gelegd op het verbeteren van de camerakwaliteiten van de Galaxy A-smartphones. Alle drie hebben ze een 13 megapixelcamera achteraan en een 5 megapixelcamera vooraan. Bovendien beschikken ze over een f/1.9-lens, waardoor de camera meer licht kan opvangen in donkere ruimtes, wat resulteert in betere foto’s. De Galaxy A5 en Galaxy A7 hebben daarnaast ook optische beeldstabilisatie aan boord, wat helpt om onscherpe beelden te voorkomen en vooral tijdens het filmen goed van pas komt.

De Galaxy A3 (2016) is de goedkoopste van de drie en zal 299,99 euro kosten. Het toestel is uitgerust met een 4,7 inch amoledscherm met HD-resolutie, en draait op een vooralsnog onbekende quadcoreprocessor geklokt op 1,5 GHz. Het RAM-geheugen bedraagt 1,5 GB en er is 16 GB opslagruimte voorzien. Dat laatste kan je nog verder uitbreiden met een geheugenkaartje. De batterij heeft een capaciteit van 2.300 mAh.

De Galaxy A5 (2016) heeft een prijskaartje van 399,99 euro en beschikt over een 5,2 inch amoledscherm met Full HD-resolutie. Onder de motorkap zit een 1,6 GHz octacoreprocessor, bijgestaan door 2 GB RAM. Het toestel heeft een opslagcapaciteit van 16 GB, maar dat is opnieuw uitbreidbaar. De batterij heeft een capaciteit van 2.900 mAh en ondersteunt snelladen.

De Galaxy A7 (2017) ten slotte is het vlaggenschip van de reeks en heeft een 5,5 inch amoledscherm met Full HD-resolutie. Prijskaartje voor dit toestel bedraagt 499,99 euro. Net als de A5 draait hij op een 1,6 GHz octacoreprocessor, maar dat wordt aangevuld met 3 GB RAM. Opslagcapaciteit bedraagt opnieuw 16 GB en kan worden uitgebreid. De batterij heeft een capaciteit van 3.300 mAh en ondersteunt snelladen.

De nieuwe Samsung Galaxy A (2016)-serie ligt vanaf januari in de winkelrekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business