Nieuws

Android, iOS en Windows 10 smartwatch lanceert op Indiegogo

Start-up Oxy brengt de eerste smartwatch uit die zowel met Android, iOS als Windows 10 werkt. De Oxy Watch leunt sterk aan bij een traditioneel horloge, en bevat meer RAM dan de meeste toestellen van grote concurrenten.

De Britse start-up Oxy heeft de aftrap gegeven voor zijn crowdfundingcampagne van de Oxy Watch, een smartwatch die zowel met Android, iOS als Windows 10 werkt. Het bedrijf claimt dat het de eerst is die een dergelijke multifunctionaliteit aanbiedt. De wearable komt in twee ontwerp- en kleurenopties: rond of hoekig, zwart of zilver.

De Oxy Watch bestaat uit roestvrij staal en heeft een amoled display dat beschermd wordt door Corning Gorilla Glass en is ook waterresistent. Het slimme horloge kan via bluetooth verbonden worden met smartphones die Android 4.3 of hoger, iOS 8 of hoger, of Windows 10 ondersteunen. Binnenin zit een Ingenic M200 1,2 GHz dualcore chip, 1 GB RAM en 8 GB flashgeheugen. Ter vergelijking: wearables als de Moto 360 of de Apple en Huawei Watch bezitten maar 512 MB RAM en 4 GB opslagruimte.

De Oxy Watch is uitgerust met een gyroscoop, accelerometer, magnetometer, hartslagmonitor, lichtdetector en een bewegingssensor die het gemakkelijker maakt om met apps te werken en de smartwatch af en aan te zetten. De batterij gaat twee tot drie dagen mee bij normaal gebruik, of zeven dagen in standby.

Oxy wil met de campagne op Indiegogo minimum 250.000 dollar ophalen. De smartwatches starten op de webpagina vanaf 199 euro voor de eerste 50 investeerders, de basisprijs ligt op 250 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business