Nieuws

Google lanceert familieplan voor Play Music

De kosten voor het aanschaffen van een Play Music-account voor ieder gezinslid kunnen al snel oplopen. Gezinnen tot en met 6 personen kunnen daarom voortaan genieten van een familieplan.

Google heeft gisteren aangekondigd dat het voortaan een familieplan zal aanbieden voor Play Music. Het abonnement ondersteunt tot zes Google-accounts en kost 14,99 dollar per maand. Met het familieplan zal je advertentievrij kunnen genieten van de 35 miljoen liedjes die in Play Music zijn opgenomen. Ook zullen de afspeellijsten van ieder gezinslist apart worden gehouden en kan je gebruik maken van alle functies via de app voor iOS of Android en de website.

Met dit abonnement bindt Google de strijd aan met grote concurrent Apple. Deze bracht eerder dit jaar namelijk Apple Music uit met als meest in het oog springende feature een familieplan van 14,99 dollar per maand. Met zijn gloednieuwe familieplan evenaart Google niet alleen het abonnement van Apple, maar gaat het bedrijf zelfs nog een stapje verder. YouTube Red wordt namelijk opgenomen in het plan voor gebruikers in de Verenigde Staten. Hierdoor kunnen Amerikanen zowel off- als online genieten van advertentievrije muziekvideo’s.

In België en Nederland zal je jammer genoeg nog even moeten wachten alvorens je je gezin van een dergelijk abonnement kan voorzien. Het familieplan wordt namelijk eerst uitgerold in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Frankrijk en Duitsland. Volgens Google zal de ondersteuning in andere landen echter snel volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business